The saem cover perfection tip concealer

Koreansk hudpleje rutine

12570947_556413581184081_2032320431_n

Den koreanske hudpleje rutine

Først lidt kedelig historie. I Korea er det vigtigt at passe på sig selv og sin hud – faktisk lige så vigtigt som at børste tænder (hvilket de ofte også gør i løbet af dagen) Det vil sige at små piger lærer tidligt at pleje deres hud – det er ikke en luksus, det er en “nødvendighed” samtidig er det vigtig for dem at bruge gode sunde produkter – fx. bruger de sjældent den kemiske bha syre (som findes i fx paulas choice som ikke forhandles i korea medmindre ingredienserne er ÆNDRE til naturlig bha fra fx willowbark) Samtid har de mange trin i deres rutiner – hvilket gør at man kan behandle mere målrettet. Hvorimod vi i dk har en tendens til at gå efter all in one produkter – og derfor ikke altid får renset huden helt i bund. Med andre ord er der flere købere og et større markede for hudpleje i korea end i dk – fordi i Korea er “behovet” noget større. I dk er der stadig mange som måske lige fjerne makeup – bruger en alkoholfyld tonic og en fed creme. og så opstår problemerne ofte. hvorimod i korea der går de mere i “dybden” med essens, sleepingpack etc. Samtidig er det et land som virkelig forsker og udvikler deres produkter.

Her er der en liste med trin, ikke alt skal gøres dagligt. 

1. FJERN MAKEUP fra øjne og læber

 • Den giver næsten sig selv – makeup skal væk fra øjnene, evt. læberne. selve huden er ikke det vigtigste her – for det tages i næste skridt – her er det de virkelig sarte områder der tænkes på – OG DET ER IKKE ALLE DER TÅLER DERES ØJENMAKEUPFJERNER I RESTEN AF ANSIGTET. del dit ansigt op, huden under øjnene er ikke ligesom i panden.

2. RENS HUDEN

 • Her tænkes der resten af huden. Det er nu at din foundation, bb, cc concealer pudder osv. skal af – massér godt og skyl grundigt. denne her er god maasagen øger iøvrigt blodomløbet.

3. EKSFOLIERING, 

 • Dette er for nogle et lidt misforstået trin. For koreanske kvinder er det “less is more” og de anbefaler skrub ca 2 gange om mdr. og kun der hvor behovet er. for du ikke bumser på kinder – så er det ikke der du skal skrubbe løs. husk at lade kornene i skrubben arbejde – ikke lægge for meget pres på. Mange er rigtig glade for denne her jeg har dog ikke haft fornøjelsen endnu. Der er også den mulighed at bruge syre i stedet for skrub.

4. Toner evt ph justering før syre

 • Her er den igen lidt beværlig – du kan evt. bruge en nærende toner, som hjælper med at binde fugt. Men du kan også få ph justerende tonere, som hjælper med at sænke hudens ph hurtigere efter rens – får man anvender en syre. man kan evt. droppe toneren, og bare vente 30 min efter rens. toneren skulle eftersigende også fjerne evt. beskidte rester – samt gøre huden mere modtagelig for de næste steps.

5 essense/serum

 • Dette step er også et af de vigtigste – det er her du kan indsætte syre i form fx. ost c20 eller mizon aha 8% eller måske missha time revolution mod rynker. Det er dette step der laver de største forandringer for mange.

6. ampul, booster sågar serum – kært barn har mange navne (desværre)

 • step 5/6 bliver ofte blandet godt sammen, ampul er som essense – bare mere koncentreret. disse to step roder jeg selv meget sammen, og bruger det som et.

7. sheetmask

 • Her er der virkelig mulghed for at tage nogle sjove/skræmmende selfies. Dette step er ca 2 gange om ugen, har du meget tør hud, måske oftere. Fordelen ved sheetmask er at modsat serum, essens etc som fordamper – så lægger du her en maske som er “drivvåd” af lækkerier – du tvinger dit ansigt til at optage en masse fugt – og de fåes i et hav af udgaver. Mange ser en forandring efter første maske – men det er en kortvarrig forandring, da det man ser er at huden er blevet godt boostet med fugt, hvilket bare får os til at se bedre ud..

8. Øjencreme

 • Tja… tør hud under øjnene giver rynker – så fugt, fugt, fugt…. Jeg har endnu ikke fundet vidundermidlet mod mine “smokey under eye” måsker har du et tip…? anyway, en god kølende til om morgenen, og en fugt booster til natten…

9. fugtighedscreme

 • Hmm. Endnu et step der forvirre mig lidt – nogle koreanske kvinder foretrækker en emulsion her. personligt valgte jeg benton steam cream

10. natcreme – eller make up

 • natcreme – måske sleepingpack. noget som giver god fugt natten over.

 

Der kan sagtens tilføres flere trin – du kan også fjerne lidt hvis du synes. Men dette er sådan en 10-trins en som bliver beskrevet MANGE steder på nettet.

Husk at tænk på spf ved brug af “stærke” syre… Indfør et produkt om ugen så du opdager vist du ikke tåler et produkt. Og lad være med at overeksofliere – det tåler huden ikke… 

God fornøjelse

 

Follow

Bliv medlem af vores facebookgruppe koreansk kosmetik dansk

og få flere gode tips.

KH Christina Maage

Kan indeholde affiliated links.

1

 • Linnea

  Fed artikel 🙂 jeg synes dog at du mangler noget af det aller vigtigste; solcreme! I koreansk hudplejer er solcreme med høj faktor et meget vigtigt ‘step’. Du kan endda i Korea købe hatte med spf-rating.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The saem cover perfection tip concealer