Koreansk hudpleje rutine

Bumser, acne urenheder

12528086_556735631151876_1192702622_n

Bumser, acne, urenheder….

Det er nok en af de største udfordringer når vi snakker hudpleje. Bumser er noget vi forbinder med teenage-årene, og måske er det netop derfor at man i en alder af 30 år bliver frustreret når man ser de små djævle poppe frem i ansigtet – lysten til at blive indendøre – undgå dagslys og ellers bære en maske af makeup, toner langsomt frem når man ser sin nye “ven” i spejlet. De kæmpe store underjordiske er de værste – førsøger man at “poppe” dem – så ender man med et stort sår ligende bombekrater… Ikke særlig fedt.

Hvorfor får man bumser.?

Der er mange teorier, vil lige liste nogle af dem op her:

  • Hormonforandringer: Menstruation, graviditet, pco, sress, medicinindtag, teenager eller overgangsalder. Fx. når kroppen producere flere kønshormoner, så øger hudens talgkirtler fedtstofproduktion – hvilket giver gode vilkår for bumser. Men hormonerne er svære at ændre på, måske med ppiller.  Ellers er rådet søvn, sund mad, motion og undgå stress. Så fremmer man de gode hormoner.
  • MÆLK: Denne her vil måske overraske nogle – jeg siger ikke at man nødvendigvis er allergisk for mælk – men komælk indeholder store mængder hormoner, og så vender vi tilbage til hormonelle forstyrrelser. Men mælk er en vigtig kilde til kalk – så skær ned, eller kig lidt på sojamælk eller måske mandelmælk.
  • Hudplejeprodukter: Hudplejeprodukter er ofte der vi søger hjælp når vi ligner nogle der har sovet med en maske af spegepølse – og det er en rigtig god ide. Men pas på, man produkter er så skrappe at du “brænder” overfladen, det hjælper måske på kort sigt – men på langt sigt for du flere urenheder desværre. Samtig er der mange ingredienser der irriterer huden så meget at du forværre problemet – parfume, alkohol, æteriske olier.

Eucerin har lavet en godt artikel som du kan læse her

 

  • Stoppede pore: Her tænker jeg på selve huden, alt det “snaske” som sætter sig og bliver til betændelse/bumser etc. skal jo kunne komme ud – døde hudceller, makeup og olier kan tilstoppe porene, så det er vigtig at tænke på hvad hudpleje man bruger. Igen, tænk ingredienser der ikke genere huden, eller stopper porene. Pas på med ansigtskrub da det kan genere huden, og derved danne flere. Så prøv måske at erstatte skrubben med en mere forsigtig peeling.
  • Din hårpleje: Propper du alt muligt i det hår, olier, fede balsam, hårspray osv.  så bør du måske overveje hvor tæt på ansigtet det er – især med hårolie og balsam – det er ikke nødvendig i hovedbunden. Ved hårvask kunne du evt buk hovedet nedad, lad som om du vil lave en høj hestehale – og så bruge balsam i hestehalen hvis det giver mening, har du bumser på ryggen – så skyl håret grundigt inden håret igen rører ryggen.
  • Vitaminer og sol: Beskyt mod solens stråler – køber du solcreme fra korea så skal du især huske at undgå hormonforstyrrende ingredienser. tag en vitaminpille om dagen, og husk nu at drikke vand…
  • Madvaner: Er ikke skyld i bumser – men kan forværre problemet. Problmer med bumser kan være arveligt.
  • Sygdomme/hudlidelser: Er du meget plaget, så drop kosmetologen, kontakt en hudlæge. Der findes mange hudsygdomme som kan behandles. Min mand har seborrisk eksem – og det har vi nu fundet vej til at behandle med gode resultater.
  • Bumsens levetid: er ca 4-6 uger – så forvent først de egentlige resultater derefter.
  • Fugtighedscremer: Tror mange forbinder en dag/nat creme med at være et must – men nogle producere så meget olie i huden, så måske en serum er nok..? desuden bør man overveje om cremen er så fed at den tilstopper porene.

Nu er jeg ikke uddannet – men jeg er god til at læse og analysere det jeg læser. Og mens jeg har studeret bumserne har jeg bemærket nogle ting. Bumser i huden er hudens måde at reagere på forandringer/problemer (tilstoppet) og mange gange når vi ser en bums – så vil vi gøre alt for at fjerne den her og nu – og nogle gange forværre vi så problemet på sigt.

Så en god rutine må være alfa omega, altså en rutine hvor du fjerne make up, renser huden fx i skumrens, måske bruger en bha syre – som eksofolierer og virker anti-inflammatorisk, den trænger længere ned, og virker der hvor problemet opstår. På lettere acne vil aha syre også virke. derefter kan du bruge en god serum, enten mod bumser – eller en fugtgivende. måske en god creme hvis behovet er der. Og brug make up som ikke tilstopper porene. Mht. Bha syre – så vælg evt. en der er lavet på naturlig salicylsyre – den kemiske kan være meget skrap for nogle. og for at du ikke overbelaster huden, så start blødt ud. 1-2 gange om ugen. Og husk at berolige huden – give den mulighed for at hele op. Så massere af ro og kærlighed til huden. Ergo skyd ikke solsorte med kanoner – eller noget i den stil. Huden har brug for behandling og heling.

Gode indgredienser

Salicylic Acid

bha

aha

Disse ingredienser kan være FANTASTISKE og findes også i meget hudpleje men i så lav koncentration at det kun virker på overfladen. Hvis du virkelig vil gøre dig selv en tjeneste så skal det være i form af kemisk eksfoliering. Og her er (til manges overraskelse) udvalget relativ lille i korea – koreanske damer er slet ikke så glade for syre som man kunne tro ved at læse andre facebookgrupper. Jeg er dog faldet over 3 stk. som skulle være effektive. (øger solsensitiviteten) Denne fra cosrx til ca 120kr er med naturlig bha – med lav ph. Denne her fra mizon AHA ca 90kr og en mere Fra cosrx med AHA ca 120kr Priserne svinger lidt.

Teatree oil

Clay

Ghassoul (marokansk ler)

sulfur

Benzoyl

sneglesekret (også meget beroligende)

Er også gode ingredienser.

Har du olieret hud (synlige pore i hele ansigtet og skinnende hud) kunne du gå efter:

Cleanser/rens: Anti trouble eller moisturizing (berolige huden)

Toner: Med aha eller bha eller måske begge.

Serum: Med aha eller bha (evt. dem jeg linker til længere oppe)

serum: beroligende og og fugtgivende

eller

gel eller lotion: igen beroligende, fugtgivende.

Creme eller emulsion: oliefri, enten anti trouble eller fugt alt efter behov.

Har du mere kombinationshud med urenheder i t-zonen og tør/normal i resten. Så kan du faktisk bruge næsten de samme. Creme/emulsion kan erstattes med sebum control. Og anti-trouble kan erstattes med balancing.

Jeg ved ikke om der er interesse for at jeg laver en liste med produkter – problemet er lidt at hvad der virker for en, virker ikke for en anden. Og problemer med hormonbumser er svære at bekæmpe. Så en god tommelfingerregel er RENS,SYRE, FUGT RO OG SPF.

Håber det hele gav mening – ellers smid en kommentar.

Follow

Bliv medlem af vores facebookgruppe koreansk kosmetik dansk

og få flere gode tips.

KH Christina Maage

Kan indeholde affiliated links.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koreansk hudpleje rutine