Handle på ebay

SYRE OG SOLCREME

12527631_556410864517686_1701743042_n

Dette er skrevet ud fra hvad jeg selv har læst mig til – igen husk på jeg er ikke uddannet, men jeg er lidt en nørd. Og har brugt meget tid på at læse om netop dette. Spf er altid godt, det forebygger mange ting. Men derfor behøver man ikke skabe en angst omkring brugen af syre – da den vil kunne gavne mange.

HVORNÅR ER SOLCREME VIGTIG

 • Solcreme er vigtig i det øjeblik der bruges syre i sådan koncenration at der laves en eksfoliering. Syre Trænger dybere ned i huden – virker altså længere nede – og derfor også bedre på fine linjer, pigmentpletter, ar, urenheder etc. virker bedst med en ph under 3,5 er den over 5 – ja så trænger syren alligevel ikke ned under de øvre hudlag. og ØGER DERFOR IKKE SOLSENSITIVITETEN.
 • Syre virker ikke i løbet af en ansigtvask – syre der vaskes af – eksofoliere ikke. Syren skal være et produkt der sidder på huden ca. 20 min – for syren bruger tid på at trænge ned, på at sænke ph og løsne død hud og andre skavanker.

SYRE BETYDER SOLCREME??

 • Ikke altid – nogle syre bruges som konserveringsmiddel (bha) Og er i så lav koncentrat at det ikke har nogen betydning.

Men der køre en anden facebookgruppe der diktere solcreme ved mange slags syre bla. benton produkterne..?

 • Hvis benton produkterne krævede syre – burde magasin (som dansk forhandler) så ikke  påpege det.. Igen husk på, er det et eksfolierende produkt, så fjerne du død hud og kommer gennem flere hudlag som derfor gør huden mere sårbare for solskader. Syre i vask/rens, syre som vaskes af inden for kort tid har ingen betydning. Syre har først en betydning ved lav ph. Men syreproduktet kan også sammensættes på en måde så det IKKE øger solsensitiviteten som det kan læses lige her

 

MANGE REGLER..?

 • Husk dig selv på, fjerne du død hud via syre – eller sågar en kraftig skrubbemaske, så fjerne du (selfølgelig) død hud – som rent faktisk har en lille beskyttende effekt. Dvs din nye fine hud er mere sårbar for solskader. Og syre brugt til kemisk peeling er først solcremskrævende når ph værdien er lav og når produktet skal sidde i mere end 10 min.

 

SPF i make up

 • er ikke altid nok – da der ligges et tyndt lag, men er der spf i din dagcreme, bb creme og pudder er du godt dækket ind til hverdag. Bruger du syre bør du overveje en “rigtig” solcreme spf 15-25 (dansk anbefaling)

Hvorfor ikke bare rigtig solcreme hver dag?

 • Det kan du også – det forebygger rynker. Solcreme er dog nogle gange fyldt med lort OGSÅ dem fra korea især4-Methylbenzylidene camphor (4MBC). skal du holde øje med da det er hormonforstyrrende (du kan altid tjekke indholdet på cosdna.com ) disse to stoffer er også mistænk:
  • Solfilteret Ethylhexylmethoxycinnamate
  • Konserveringsmidlet Propylparaben

Så brug det med omtanke.

Hvordan du vælger at bruge syre, det er helt op til dig. Jeg vil personligt anbefale spf ved nogle af de produkter jeg anbefaler, men hvis jeg tester produkter hvor syren reelt ikke har en betydning vil jeg ikke nævne det. Da jeg er af den opfattelse at syren ikke betyder noget hvis ikke den trænger ned. EU har mange regler mht. syre – mange har jeg siddet og nørdet. Og jeg har endnu ikke fundet bevis på at ansigtsrens lavet med fx. aha kræver spf 50. tværtimod.

Du kan læse LIGE HER hvad FDA fandt ud af om aha syre. Her er det primært Glycolic acid og lactic acid der henvises til (går udfra det er de “værste” syndere mht solsensitivitet) og deres konklusion er at de er sikre at bruge når:

 • “The AHA concentration is 10 percent or less.
 • The final product has a pH of 3.5 or greater.
 • The final product is formulated in such a way that it protects the skin from increased sun sensitivity or its package directions tell consumers to use daily protection from the sun. “

Et andet godt sted at læse er her på paulas choice

og her hvor det igen er “skåret ud i pap” at mange AHA produkter er inkl. spf. kan læses lige her

Hvis man ønsker at læse mere om det så kan man læse lige her her bla. at hvis AHA står i top 3 i ingredienserne, så bør man bruge solcreme.

Og lidt mere LIGE HER hvor man kan læse om myterne…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Handle på ebay